1. ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ: 

Αναλογιστείτε πού καλλιεργήθηκε το φαγητό και ποιος προετοίμασε το γεύμα που τρώτε. Φάτε χωρίς περισπασμούς για να συνδεθείτε περισσότερο με το φαγητό σας (να το αντιληφθείτε καλύτερα).  

 

  1. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΉΣΕΙΣ: 

Παρατηρήστε τους ήχους, τα χρώματα, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τις υφές του φαγητού, καθώς και πώς αισθάνεστε όταν τρώτε.  

 

  1. ΣΕΡΒΙΡΙΣΟΥ ΜΕ ΜΕΤΡΙΕΣ ΜΕΡΊΔΕΣ: 

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή υπερφαγίας και σπατάλης τροφίμων. Χρησιμοποιήστε ένα πιάτο δείπνου διαμέτρου 22-23 cm και γεμίστε το μόνο μία φορά.  

 

  1. ΠΑΡΕ ΜΙΚΡΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΗΣΕ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ: 

Αυτές οι πρακτικές μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση του ρυθμού που τρώτε και να σας βοηθήσουν να βιώσετε πλήρως τις γεύσεις του φαγητού.  

 

  1. ΦΆΤΕ ΑΡΓΆ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΎΓΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ ΤΡΟΦΉΣ: 

Εάν τρώτε αργά, είναι πιο πιθανό να αναγνωρίσετε πότε αισθάνεστε ικανοποιημένοι ή όταν είστε περίπου 80% χορτάτοι και μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε. 

 

  1. ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΊΠΕΤΕ ΓΕΎΜΑΤΑ: 

Παραμένοντας πολλές ώρες χωρίς φαγητό, αυξάνει την πιθανότητα ισχυρής πείνας, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ταχύτερη και ευκολότερη επιλογή φαγητού, η οποία συνήθως δεν είναι υγιεινή. 

 

  1. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΙΑ ΦΥΤΙΚΉ ΔΙΑΤΡΟΦΉ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ:

Η παραγωγή ζωικών τροφίμων όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον από τα φυτικά τρόφιμα. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ