-
ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ:
Αναλογιστείτε πού καλλιεργήθηκε το φαγητό και ποιος προετοίμασε το γεύμα που τρώτε. Φάτε χωρίς περισπασμούς για να συνδεθείτε περισσότερο με το φαγητό σας (να το αντιληφθείτε καλύτερα).
-
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΉΣΕΙΣ:
Παρατηρήστε τους ήχους, τα χρώματα, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τις υφές του φαγητού, καθώς και πώς αισθάνεστε όταν τρώτε.
-
ΣΕΡΒΙΡΙΣΟΥ ΜΕ ΜΕΤΡΙΕΣ ΜΕΡΊΔΕΣ:
Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή υπερφαγίας και σπατάλης τροφίμων. Χρησιμοποιήστε ένα πιάτο δείπνου διαμέτρου 22-23 cm και γεμίστε το μόνο μία φορά.
-
ΠΑΡΕ ΜΙΚΡΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΗΣΕ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ:
Αυτές οι πρακτικές μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση του ρυθμού που τρώτε και να σας βοηθήσουν να βιώσετε πλήρως τις γεύσεις του φαγητού.
-
ΦΆΤΕ ΑΡΓΆ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΎΓΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ ΤΡΟΦΉΣ:
Εάν τρώτε αργά, είναι πιο πιθανό να αναγνωρίσετε πότε αισθάνεστε ικανοποιημένοι ή όταν είστε περίπου 80% χορτάτοι και μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε.
-
ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΊΠΕΤΕ ΓΕΎΜΑΤΑ:
Παραμένοντας πολλές ώρες χωρίς φαγητό, αυξάνει την πιθανότητα ισχυρής πείνας, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ταχύτερη και ευκολότερη επιλογή φαγητού, η οποία συνήθως δεν είναι υγιεινή.
-
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΙΑ ΦΥΤΙΚΉ ΔΙΑΤΡΟΦΉ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ:
Η παραγωγή ζωικών τροφίμων όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον από τα φυτικά τρόφιμα. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ